WEDDINGFILM WEDDINGVIDEO WEDDINGCINEMA
Videograaf trouwfilm weddingcinematographer

WEDDINGFILM

Een trouwfilm of weddingfilm is een vrij gangbare benaming voor wat trouwfilmmakers maken. Deze films variëren van korte films van 60 seconden tot langere films van grofweg 25 minuten. Het is een benaming voor het maken van trouwfilms. Onder filmmakers is dit de meest neutrale term die gebruikt wordt.

WEDDINGCINEMA
Dit is de term die aan hoogstaande films worden gekoppeld. Wat hiermee wordt bedoeld is dat de films meer cachet hebben dan de films die vroeger door ooms met handycams werden gefilmd. Het is een term om de ambacht en kunde die in trouwfilms worden gestopt te benoemen. De term is ontstaan begin jaren 2000 als antwoord op de slechte naam die trouwvideografie had in die tijd.

WEDDINGVIDEO
Dan zijn er nog termen als videografie, trouwclip, weddingvideo en trouwvideo. Maar in alle eerlijkheid, het maakt ons niet uit hoe je ons of ons werk noemt. Het gaat erom wat ons werk bij jullie oproept. En of je dat filmpje, videografie, cinematografie noemt doet er in onze optiek niet echt toe. De benamingen zijn er alleen om aan te duiden hoe wij onszelf zouden willen zien. Het is een stempel voor een ego. Bij BruidBeeld gaat het ons niet om een stempel(lees ego), het gaat erom dat wij films maken waar jullie in lengte van dagen van kunnen genieten.

Niets meer, niets minder. Dus weddingfilm, weddingcinema, trouwvideo of cinematograaf, it’s all fine by me!

Willen jullie een trouwclip van BruidBeeld?
Gecharmeerd van ons werk?
Check onze beschikbaarheid